söndag 21 april 2013

Asfalt i ögat

Förr i tiden, på typ 70-talet, hade man asfalt på husväggarna.

Ja, det hindrade en del vatten från att tränga in i huset. Ja, det hindrade likaså vatten och fukt från att tränga UT från huset. Ingen succé-idé, alltså! Jag ska idag fortsätta det jobb som Frugelugan redan ägnat sig åt - slipa vägg för att få bort asfalt. På med mössa, andningsskydd, hörlurar och skyddsglasögon, sedan är det bara att tidsträkna ca 30 min /meter vägg. Jag har typ en meter kvar, innan det är dax att fortsätta med Isodränplattorna, men jag beräknar vara klar senare idag! Skönt som bara den, för då kan grävar-Daniel fixa tillbaka all jord nästa vecka.



Sverige körde över Tyskland med 8-0 på bortaplan igår, vilket bådar gott inför ishockey-VM. Jag ska spana på Sverige-Norge, vilket kan bli en riktigt intressant match! Norge har slagit både Finland och Ryssland den sista tiden, vilket ger respekt. Det var länge sen jag såg det svenska spelet vara så frejdigt och variationsrikt! Kul att se! Jag tror att de yngre spelarna bidrar till fart och fläkt, och just därför blev Skellefteå svenska mästare i år. Riktigt bra spel i finalen!

För övrigt ska det bli skönt med sommar.

lördag 20 april 2013

Bland skyttegravar och lasagne

Runt huset ser vi stora jordhögar som påminner om någon form av Himalaya light edition.


Att dränera ett hus har jag aldrig varit med om förr, men det är som vanligt när det gäller hus: den berömda dominoeffekten gör anspråk på att få vara med. Om man börjar rucka på en sten, så vill gärna åtskilliga stenar göra detsamma. Det handlar ju i slutändan om en ny uteplats, planteringar, grässådd, etc. Det kommer alldeles säkert bli kanon i slutändan, men det som gäller för dagen är att frugelugan ska slipa bort asfalt från väggen, jag ska knacka asfaltsbitar och borra upp plattor a lá Isodrän.

Doften i huset består av lasagne, med vilket innehåll låter jag vara osagt. Den senaste tiden har lasagne sagts innehålla både hästkött, griskött, kokött, frukt(?!), blötdjur och inte kött alls. Det är nog säkrast att göra den själv.

För övrigt längtar jag efter att spela golf.


häst från Dalom